In het nieuws

Ga toch ubbelen

Nieuws

13-12-2021 - Algemeen statement Apache-lek

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) heeft Nederlandse bedrijven op vrijdag 10 december gewaarschuwd dat er een nieuw lek zit in Apache Log4j. Deze logboeksoftware wordt wereldwijd door bijna alle bedrijven gebruikt voor het bijhouden van digitale logboeken. Meer informatie over het lek en het beschermen tegen kwestbaarheid is beschikbaar op www.ncsc.nl.

We monitoren de situatie nauwlettend. We gebruiken verschillende detectiemethoden die ons 24/7 inzicht geven in de situatie. Mocht er een kwetsbare situatie geconstateerd zijn, dan worden we direct gewaarschuwd en zullen we het zo snel mogelijk oplossen.

Als softwareleverancier is cybersecurity onze topprioriteit. Om met deze veiligheidsrisico’s om te gaan hebben onze cybersecurity experts verschillende extra beschermings-maatregelen in onze systemen geïnstalleerd om mogelijke risico’s te allen tijde te beperken. De cybersecurity- en continuïteitsrisico's worden voortdurend herzien en indien nodig bijgewerkt.

We informeren onze partners en klanten over het Apache-lek en we wijzen ze op de informatie zoals beschikbaar is op www.cve.org of www.ncsc.nl.

Klanten kunnen voor productspecifieke vragen contact opnemen met onze supportafdeling.

Voor vragen van de media, kunt u contact opnemen met Annemarije Dérogée, via media@exact.com of 015 - 711 51 00.

  

08-07-2021 - Overname go2UBL door Exact

Overname go2UBL door Exact
Exact heeft go2UBL overgenomen om klanten te ondersteunen bij het verder digitaliseren van hun bedrijfsprocessen.  Door de go2UBL-software in de oplossingen in te bedden, speelt Exact nog beter in op de behoefte van klanten om gescande documenten te verwerken in Exact Online en in andere producten uit het portfolio.

  

01-04-2021 - Steltix en go2UBL maken e-facturatie-koppeling

ictmagazine - Steltix en go2UBL maken e-facturatie-koppeling mogelijk met Oracle JD Edwards

e-facturatie dienstverlener go2UBL heeft met behulp Steltix, Europese marktleider gerelateerd aan Oracle JD Edwards software, een e-factuur koppeling gerealiseerd.

  

28-09-2020 - Veel boekhouders weten nog altijd niet wat UBL is

Accountancy van mogen - Veel boekhouders weten nog altijd niet wat UBL is
De online dienstverlener go2UBL claimt het domein UBL en start een campagne om het begrip UBL bekender te maken. Volgens het bedrijf dat in- en verkoopdocumenten omzet naar UBL zijn er nog altijd veel mensen die niet bekend zijn met het doel en nut van UBL.

  

16-12-2019 - Sterk groeiend go2UBL koppelt met alles-in-één software Logic4

Accountantsweek - Sterk groeiend go2UBL koppelt met alles-in-één software Logic4
Gebruikers van ERP & E-commerce software Logic4, kunnen sinds kort gebruik maken van de voordelen van het omzetten van papier- en PDF-facturen naar e-facturen door factuurverwerker go2UBL. Alles-in-één-systeem aanbieder Logic4 ondersteunt hiermee haar gebruikers in het proces naar automatische verwerking van facturen.  

13-02-2019 - De meeste acccorderingssoftware is UBL ready

Softwarepakketten - De meeste acccorderingssoftware is UBL ready
Veel administratieafdelingen en – kantoren maken gebruik van accorderingsmodules of procuratiesoftware om een factuur door meerdere personen te laten beoordelen. Inmiddels zijn de meeste softwaremodules UBL ready. De (pdf-)facturen die zijn omgezet naar e-facturen in UBL- of XML-formaat, kunnen nu direct worden afgeleverd in deze software. Men is daardoor niet langer genoodzaakt om de scan- en herkenoplossing van de module te gebruiken, maar kan een efficiëntieslag maken door in te zetten op kwalitatieve e-facturen.  

24-09-2018 - go2UBL lanceert factuurherkenning op regelniveau

Accountantsweek - go2UBL lanceert factuurherkenning op regelniveau
Waar de automatische verwerking van e-facturen in veel branches een effectieve tijd- en kostenbesparende oplossing is gebleken, kon je als ondernemer in de logistieke sector nog niet optimaal van de facturatievoordelen genieten.  

27-07-2018 - go2UBL komt met herkennen facturen op regelniveau

Accountancy van Morgen - go2UBL komt met herkennen facturen op regelniveau

Softwareleverancier go2UBL biedt vanaf nu ook de mogelijkheid om facturen op regelniveau te converteren. Deze functionaliteit is vanaf nu – voorlopig als BETA – beschikbaar.Bij de herkenning zoals die nu geboden wordt tot op regelniveau herkend: – Artikelnummer – Omschrijving – Aantal – Prijs per eenheid – BTW  

11-06-2018 - go2UBL in "hall of fame" internet.nl

Accountancy van Morgen - go2UBL in "hall of fame" internet.nl
Factuurverwerker go2UBL heeft een 100% score gehaald in de websitetest op Internet.nl. Dat betekent dat het bedrijf werkt met moderne internetstandaarden. Hierdoor heeft go2UBL een plaats bemachtigd in de ‘Hall of fame’ van dit initiatief van het Platform Internetstandaarden.  

21-02-2018 - Buitenlandse e-facturen matchen met bank- of BTW-gegevens

Accountancy van Morgen - Buitenlandse e-facturen matchen met bank- of BTW-gegevens
Het lastige van buitenlandse facturen is dat ze niet aan een KvK-nummer te koppelen zijn. Go2UBL lost dat volgens directeur Rob Tolstra, als eerste aanbieder op door ze te koppelen aan bankgegevens of BTW-nummers. ‘Wij leveren met buitenlandse facturen standaard het IBAN-, BIC- en BTW-nummer mee, waarmee een boekhoudprogramma de factuur automatisch herkent’, aldus Tolstra.  

19-02-2018 - Ontvangen van e-facturen nog verre van gangbaar

Accountantweek - Ontvangen van e-facturen nog verre van gangbaar
Uit een onderzoek van go2UBL naar factuurverwerking onder haar klanten, blijkt dat minder dan 2% van de binnenkomende facturen op dit moment elektronisch is. Elektronische facturen worden aangeleverd in een standaardopmaak waarmee ze geschikt zijn voor automatische verwerking.  

10-01-2018 - 100% geautomatiseerde factuurverwerking dankzij koppeling go2UBL

Storecove - 100% geautomatiseerde factuurverwerking dankzij koppeling go2UBL
Storecove beschikt nu over 100% geautomatiseerde factuurverwerking dankzij koppeling met go2UBL. De toevoeging van een slimme inbox, die facturen uit e-mails doorstuurt naar de boekhouding, maakt daarbij volledige e-facturatie mogelijk.
Papieren facturen en PDF-bestanden worden doorgestuurd naar go2UBL, geconverteerd naar UBL en via Storecove automatisch verwerkt in het boekhoudpakket.  

27-10-2017 - Extendas maakt factureren nog gemakkelijker met behulp van go2UBL

TankPro - Extendas maakt factureren nog gemakkelijker met behulp van go2UBL
Gebruikers van het Extendas-pakket FuelOffice kunnen sinds kort gemakkelijker facturen verwerken. De softwareleverancier uit Enschede is namelijk sinds kort UBL Ready gekwalificeerd. UBL staat voor Universal Business Language en is de voorgeschreven standaard voor elektronische facturen. Bij een dergelijke factuur is het aantal handelingen om het document te verwerken, drastisch verminderd.  

11-10-2017 - Waarom elke slimme accountant in 2018 over gaat stappen op UBL

Accountancy van Morgen - Waarom elke slimme accountant in 2018 over gaat stappen op UBL
Accountants die zich de komende maanden weer gaan oriënteren op het nieuwe jaar doen er goed aan om UBL mee te nemen in de overwegingen. Deze ontwikkeling is het afgelopen jaar veelvuldig onderwerp van gesprek geweest. Niet gek, want de automatische verwerking van zowel in- als verkoopfacturen levert niet alleen gemak en efficiëntie, maar biedt tevens de mogelijkheid tot flinke groei.