Pakketonafhankelijk = groot gemak

Accountants- en administratiekantoren werken vaak met meerdere boekhoudpakketten. Dit heeft diversen oorzaken. Bijvoorbeeld klanten die zelf een pakket kiezen waarbij de accountant ‘mee kan kijken’. Misschien zit het kantoor in een transitiefase van het ‘ene’ naar het ‘andere’ pakket. Of is de diversiteit historisch zo ‘gegroeid’ door fusies en overnames.

‘Bottom-line’ is dat deze diversiteit best veel van de medewerkers vraagt. Om met alle pakketten overweg te kunnen, moeten ze bijna meer verstand van ICT hebben dan van boekhouden. Gelukkig zijn nagenoeg alle dagboeken tegenwoordig met een externe bron te koppelen, zodat de informatiestroom (bijna) vanzelf loopt. Denk daarbij aan bankkoppelingen, koppelingen met salarispakketten, afschrijvingen en verkopen. Maar… inkopen niet!

Ook hier is tegenwoordig een oplossing voor. Door middel van UBL (Universal Business Language) is het mogelijk om de inkopen eenvoudig in te lezen. Eventueel zelfs geautomatiseerd! Helaas blijkt uit de praktijk dat deze Universal Business Language nog redelijk onbekend is bij ondernemers én accountants. Daarnaast is ongeveer 80% van alle leveranciers niet in staat om een UBL mee te sturen met een (PDF) factuur. Een gemiste kans, zeker als je boekhoudpakket wel UBL’s kan inlezen…

De logische vraag is dan: “Is er een partij die alle documenten – zowel papier als PDF en van factuur tot kas- en pinbon – kan converteren naar een 100% goede en volledige UBL? En dan liefst ook nog een UBL die in elk pakket in te lezen is?”.

Met go2UBL is dat mogelijk!

In essentie levert de aanpak van go2UBL op dat de ontvanger maximaal kan profiteren van de voordelen van een UBL zonder dat de verzender wordt gedwongen om (in welke vorm dan ook) formaataanpassingen te doen. Tegelijkertijd kan de verzender maximaal profiteren van de voordelen van het formaat van zijn voorkeur.

Friso de Jong van Platform E-factureren

Wist je dat…

  • convert2UBL (ons label voor verkoopfactuur-conversie) een groot succes is?
  • er naast Exact-Online en Yuki op korte termijn nog een 4-tal boekhoudpakketten het inlezen van verkoopfacturen in UBL gaan ondersteunen? Houd onze website en nieuwsbrief in de gaten om op de hoogte te blijven!
  • je via onze website eenvoudig een (telefonische) afspraak kunt inplannen wanneer het jou schikt?
  • op de FAQ pagina nieuwe handleidingen beschikbaar zijn?

Spotlight

deze maand Gripp

Jouw administratie wordt een eitje door de samenwerking tussen go2UBL en CRM-software Gripp. Wij maken gezamenlijk een einde aan het overtiktijdperk. Inkoopfacturen voer je voortaan met slechts een muisklik in. Maak simpelweg een foto van een bonnetje of scan jouw papieren factuur in. go2UBL vertaalt de gegevens naar de juiste code en stuurt ze door naar Gripp. Jij hoeft verder niets meer te doen. Dit verkleint niet alleen de kans op tikfouten, maar geeft je daarnaast meer tijd om je te richten op je corebusiness.

Het projectresultaat direct op orde
Niemand houdt van dubbel werk. Gripp en go2UBL maken het je daarom makkelijk. Niet alleen inkoopfacturen, maar ook uitgaande facturen worden voorzien van UBL. Met Gripp ervaar je de perfecte combinatie tussen projectadministratie en een boekingssysteem. Gripp legt bovendien de combinatie tussen projectadministratie en een boekingssysteem. Zo heb je direct inzicht in de marge over jouw projecten.

Laat je overtuigen van de voordelen van Gripp 

Lees ervaringen van andere gebruikers

Ga toch ubbelen met Gripp

Bekijk hier alle pakketten waar je mee kunt ubbelen

go2UBL in het nieuws

Mr. Billie kiest voor go2UBL! Mr. Billie (aanbieder van de boekhoud-dienstverlening voor ZZP-ers en kleine ondernemers met dezelfde naam) biedt haar klanten sinds 1 maart jl. ook de mogelijkheid om te ubbelen. Dat is gebruik maken van UBL oftewel universal business language; het uniforme wereldwijde format voor het automatisch verwerken van facturen, bonnen enzovoort in online administraties.

Arjen Moenis van Mr. Billie: “go2UBL is een logische en goede aanvulling op onze dienstverlening. Het is ons streven om boekhouden gemakkelijker en efficiënter te maken voor ZZP-ers en kleine ondernemers. Onze gebruikers konden al op diverse manieren hun inkoopfacturen en bonnetjes doorsturen naar hun administratie. Met UBL worden facturen en bonnen ook automatisch geboekt.”

lees meer…

Work in progress

speciaal voor onze enthousiaste klanten blijft go2UBL doorontwikkelen aan nog meer gemak.

Momenteel wordt gewerkt aan:

  • het meeleveren van ordernummers in de UBL (www.logistics2UBL.nl)
  • het eenvoudig mogelijk maken om een factuur naar de overheid in UBL te verzenden (www.go2overheid.nl)
  • verrijken van de database met IBAN en BTW nummers van Buitenlandse leveranciers